Şişlililer ve Beşiktaş sakinleri haklarını aramaya devam ediyor

İTÜ Rektörlüğü’nün 50 yılı aşkın bir süredir yayalar tarafından güvenli ve kestirme olması nedeniyle kullandıkları İTÜ Maçka Yerleşkesi güzergahını üniversitenin mensubu olmayan herkese kapatma kararını alması ardından bir araya gelen bölge sakinlerinin itirazı artarak devam ediyor. 

Görüşmelerden sonuç alınamadı.
Şişlililer ve Beşiktaş sakinleri bu akşam 18.00’de İTÜ Rektörlüğü tarafından
alınan karara itiraz etmek için İTÜ Otoparkı Maçka’da dördüncü kez bir araya geldiler. Gün içinde İTÜ Genel Sekreteriyle yaptıkları görüşmeden de bir sonuç alamadıklarını aktaran bölge sakinleri, uzlaşma sağlanana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Mahalleliler üretilen gerekçelere inanmıyorlar
Başından bu yana yaptıkları görüşmeler dahilinde sadece yetkisiz görevlilerle muhatap edildiklerini ifade eden ve oyalandıklarını düşünen mahalleliler, güzergahın İTÜ mensubu olmayan herkese kapatılmasına yönelik üretilen gerekçelerin inandırıcılıktan uzak olduğunu; orada bulunan tarihi binaların ve yolun ranta peşkeş çekilmesinden endişe duyduklarını vurguladılar.
Basın açıklaması yaptıktan sonra bölgeden ayrılan mahalleliler, tekrardan bir araya geleceklerini belirttiler. 

İlgili Haberler: https://www.sisligundemi.com/Yazi/gundem-haberler/rektor-buyurdu--mahallenin-kestirme-yolu-kapatildi-129

https://www.sisligundemi.com/Yazi/gundem-haberler/sislililer-itu-rektorlugu-nun-kararina-itiraz-ediyor-145

https://www.sisligundemi.com/Yazi/gundem-haberler/sislililer-itu-rektorlugu-nun-kararina-ucuncu-kez-itiraz-ettiler-146