
Türk edebiyatının “Kaptanı” Attilâ İlhan, Şişli’de anıldı
Türk edebiyatının “Kaptanı” Attilâ İlhan, Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.
ÇAĞDAŞ, KATILIMCI, ÖZGÜR BİR ŞİŞLİ
Türk edebiyatının “Kaptanı” Attilâ İlhan, Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.
Türk edebiyatının ‘kaptan’ lakaplı şairi Attilâ İlhan, doğumunun 97. yıldönümünde “Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları” kapsamında anılacak.
Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın Şişli Belediyesi işbirliği ile sürdürdüğü “Nazım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak” söyleşilerinin bu ayki konuğu, “Nazım Hikmet’in Vatandaşlık Davası” söyleşisiyle Araştırmacı Gazeteci ve Vakıf Danışma Kurulu üyesi Barış Terkoğlu olacak.
CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; “Zor Anlarımın Nazım’ı” başlıklı, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın “Nazım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak” konusuyla düzenlediği söyleşilerin Mart ayı konuğu oldu.
Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile Şişli Belediyesi’nin birlikte sürdürdüğü “Nazım Hikmet’i Tanımak ve Anlamak” söyleşileri, 17 Mart’ta CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ile devam ediyor.
Şişli Belediyesi’nin Gerontolojik Hizmetler Birimi ve Eşitlik Birimi’nin iş birliği ile gerçekleştirilen Yaşlıların insan Hakları Paneli, Bomontiada’da gerçekleştirildi.
Şişli Belediyesi ve Şişli Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ortak bir konferans ve müzik dinletisi düzenlendi.
Soner Arıca’ya göre, Şişli demek onun çocukluğu demek... Osmanbey’de okul, Teşvikiye’de ev ve İstanbul’da yeni yeni öğrendiği sinemalarla büyümüş. Nişantaşı ise onun için bir başka, “Buradan bir film çıkar, çünkü gerçekten sonbaharda Nişantaşı’nda hayli duygulanırım” diyor.
Uzun yıllar Cihangir’de yaşamış, 15 yıldan bu yana ise Kurtuluş’ta ikamet ediyor Levent İnanır. Şişli’ye çok kolay uyum sağlamış ve bu ilçede yaşamaktan mutlu. Demokrasi mücadelesine katılmayı bir görev bilmiş, İYİ Parti’de siyaset yapıyor. ‘Muhalif sanatçı’ tabirini anlamlı bulmuyor, ancak iktidarın sanata ve sanatçılara yönelik baskılarına karşı bir sanatçı olarak direnmeyi yurtseverlik görevi addediyor.
Haydar Özay, ‘Gezi Resmi’ ile resim sanatında unutulmaya yüz tutmuş iki eğilimi tekrar renklendirdi. Toplumsal hayatı geniş yüzeylere taşıyarak sanatıyla tarihe tanıklık edip yorumlarken, bir yandan da tıpkı geçmişteki gibi iskeleler kurup, emek yoğun bir çabayla sanatla zanaatı resimlerinde buluşturdu.