
Teşvikiyeliler “Zehir solumak istemiyoruz” dedi, Gök apartmanı kömür kullanmayı bıraktı
Nişantaşı’ndaki Gök apartmanı, Teşvikiyelilerin tepkisi üzerine kömür kullanımını bırakıp doğalgaza geçti.
ÇAĞDAŞ, KATILIMCI, ÖZGÜR BİR ŞİŞLİ
Nişantaşı’ndaki Gök apartmanı, Teşvikiyelilerin tepkisi üzerine kömür kullanımını bırakıp doğalgaza geçti.
Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın Diyanet’e tahsis edilmek için yıkılması ile ilgili TMMOB’un açtığı davanın bilirkişi raporları hukuksuz yıkımı bir kez daha belgeledi. Bilirkişi heyeti, yıkımın kamu yararına, mevzuata, yasaya uygun olmadığını ifade etti.
Pandemi koşullarından ötürü hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrardan hayata geçmesi sebebiyle Şişli’deki günlük hayatta değişiklikler yapıldı. Şişli semt pazarlarının değişen takvimi, Şişli Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
Yılbaşının hemen ardından İTÜ Rektörlüğü tarafından mesnetsiz gerekçelerle mahallelilerin geçişine kapatılan İTÜ Maçka Yerleşkesi’nde gerilim sürüyor. Mahalleliler, yol geçişe açılana kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı.
İTÜ Rektörlüğü tarafından alınan, İTÜ Maçka Yerleşkesindeki güzergahın yayalara kapatılması kararına itiraz eden Şişlililer ve Beşiktaş sakinleri, ‘İTÜ Komşu Dayanışması’ ağını oluşturarak, geçidin açılması için imza kampanyası başlatmıştı. Kampanyayı sürdüren İtü Komşu Dayanışması, bu akşamüstü İTÜ Otoparkı – Maçka’da tekrardan bir araya geldiler. Rektörlükten çıkan karar akıllara durgunluk verdi.
Maçka Demokrasi Parkı’na ve Taşlık’a, Dolmabahçe Vadisi’ne ve Harbiye’ye olmak üzere iki aksa açılan; evcil hayvanlarını gezdirenler, sabah ve akşam sporu yapanlar, işlerinden eve dönenler için sakin ve huzurlu bir güzergah olarak tercih edilen İTÜ Maçka Yerleşkesi’nin ÜTİ Rektörlüğü tarafından ‘güvenlik gerekçesiyle’ yayalara kapatılmasının ardından birçok mahalleden bir araya gelen Şişliler, karara üçüncü kez itiraz ettiler.